Who are we

CrossFit Arsenius

CrossFit Arsenius is een sterke voor iedere toegankelijke CrossFit community, waarbij sportiviteit, doorzettingsvermogen, erkenning, respect en plezier van en voor elke atleet voorop staat.

De naam Arsenius is van oud-Griekse oorsprong en betekent vrij vertaald: sterk!

De karakteristieke symbolen in ons embleem met de Lauwerkrans en de Spartaanse helm maken de eenheid van CrossFit Arsenius. Met de kracht en de betekenis van de naam Arsenius en het embleem met daarop de subtiele symbolen, de trainingsmethode en de professionele begeleiding van onze CrossFit trainers onderscheiden wij ons van andere sportscholen en CrossFit boxen in Maassluis en de omgeving Rijnmond.

What is CrossFit

Terug naar de basis bij CrossFit Arsenius. CrossFit is een trainingsmethode waarbij er drie basis sportdomeinen dagelijks en altijd constant worden gevarieerd in een intensieve trainingsvorm, de WOD – Workout Of the Day:

  • gewichtheffen (powerliften/- olympische gewichtheffen)
  • gymnastiek oefeningen
  • cardiovasculaire training

Tijdens de WOD wordt het hele lichaam met functionele bewegingen getraind, de WOD’s zijn allesomvattend, voor iedereen uitvoerbaar en aanpasbaar op de fysieke gesteldheid van de atleet.

What to expect

Om de kwaliteit van de Crossfit trainingen te kunnen blijven waarborgen worden de trainingen gegeven in de vorm van Small Group Personal Trainingen (SGPT). Deze trainingen staan onder leiding van een gekwalificeerd CrossFit trainer.

Een belangrijk kenmerk hiervan is dat er gelet wordt op de correcte uitvoering van de variërende technieken, daarbij de service en aandacht die je van een Personal Trainer mag verwachten.

Alle CrossFit classes zijn onderverdeeld in drie secties:

  • WarmUp

Een warming-up waarbij de atleet zowel mentaal als fysiek wordt voorbereidt op de opvolgende training.

  • Skill van de dag

Tijdens dit gedeelte van de training wordt de focus gelegd op de één of meerdere technieken en de technische uitvoering hiervan, zodat de atleet de volledige normen reeks van de bewegingen veilig leert kennen en kunnen. Geleidelijk wordt de intensiteit verhoogd.

  • WOD – Workout Of the Day

Als beginnend Crossfitter maak je eerst kennis met de geschaalde versies van de WOD. De gewichten en/of herhalingen en tijden worden aangepast aan de belastbaarheid van het individu. Dit maakt dat CrossFit geschikt is voor elk niveau!